Hypnose is een uitstekende methode waarmee mensen toegang kunnen krijgen tot hun innerlijke potentieel om positieve veranderingen in hun leven te bereiken.

Iedereen maakt gebruik van hypnose toestand elke dag, bijvoorbeeld bij dagdromen, tijdens de meditatie, voordat we helemaal wakker worden in de ochtend…We gaan door via deze toestand makkelijk, automatisch, zonder te beseffen dat dit proces hypnose is.

Hypnose is een natuurlijke staat waarin de mens veilig is en het heeft en enorm potentieel voor genezing. Het is een aangename en rustgevende ervaring waarin het lichaam en geest in diepe ontspanning gaan. De diepe toestaand van hypnose is „trance” genoemd. Tijdens de hypnose, het bewustzijn wordt stille, rustig en het onderbewustzijn is geopend voor suggesties.

Het is niet nodig voor een persoon om in hypnose te geloven dat degene gehypnotiseerd kan worden.

Hoewel we allemaal in de hypnotische toestand automatisch dagelijks gaan, zijn er mensen die gebruik maken van deze toestand voor persoonlijke ontwikkeling, voor genezing en ze behalen na de hypnose uitstekende resultaten.

Hypnose is al duizend jaar gebruikt maar de term „hypnose” werd in 1841 opgericht door de Schotse arts James Braid, gebaseerd op het Griekse woord „hypnose” wat „slaap” betekent. De term bepaalt niet nauwkeurig de staat van hypnose want mensen in hypnose slapen niet.

Op de andere kant, zijn er ook mensen die in slaap vallen tijdens een hypnose sessie en ze kunnen ook goede resultaten bereiken omdat het onderbewustzijn altijd aanwezig is en nooit slaapt, dus op die manier zijn de gewenste veranderingen bereikt.

De wetenschappelijke studies hebben de aanwezigheid van elektrische veranderingen in de hersenen getoond tijdens de hypnose. De hersengolven worden zeldzamer, met een kleinere frequentie dan in de wakende toestand.

De hersenen bereiken de staat alfa, theta, delta en REM tijdens de hypnose.

Er zijn verschillende diepe hypnotische toestand. Sommige mensen vallen diep in hypnose, terwijl de anderen in een oppervlakkige toestand vallen. De meeste mensen ervaren een hypnotische toestand tussen die twee toestanden.

In het algemeen, een persoon behoudt de controle en het is altijd bewust tijdens de hypnose sessie.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie die veilig is, het richt zich op het onderbewustzijn en, indirect, op het bewustzijn omdat het onderbewustzijn degene is die het bewustzijn controleert.

Hypnotherapie impliceert de positieve suggesties tijdens de hypnose sessie voor positieve veranderingen in de manier van denken, voelen en zich gedragen van een persoon en om helpen bij de genezing voor verschillende ziektes.

Hypnotherapie betekent het gebruik van verschillende technieken en alternatieve geneeswijzen tijdens de hypnose toestand, zoals:

–           Visualisatie technieken;

–           Progressieve relaxatie;

–           Partstherapie;

–           NLP (neuro- linguïstisch programmeren) technieken.

Daarnaast wordt spirituele hypnotherapie gebruikt:

–           Regressie- reïncarnatie therapie en het analyse van regressie( verkennen/ontdekken van het onderbewustzijn);

–           Zielreis (verkennen van het bovenbewustzijn);

–           Reis door dimensies

In medische hypnotherapie, naast de bovenstaande technieken, wordt er gebruikt gemaakt over:

–           Suggesties therapie voor genezing;

–           Het herstellen van de energieveld van het lichaam;

–           Visualisatie en mentale beeldvorming.

Hoe effectief is hypnose?

De studie/onderzoek van Alfred A Barrios – dokter in de psychologie, samen met zijn collega’s, laat zien hoe effectief de hypnose is ter vergelijking met andere therapieën. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift „American Health” in de Verenigde Staten:

Psychoanalyse: 38% herstel na 600 sessies

Gedragstherapie: 72% herstel na 22 sessies

Hypnotherapie: 93% herstel na 6 sessies

De wetenschappelijke onderzoeken/studies hebben aangetoond dat bijna 80% van lichamelijke en psychische problemen zijn veroorzaakt door de stress.

„Hypnose is de meest krachtigste non –farmacologisch middel voor ontspanning die de wetenschap kent.”

Magic Lotus flower
Hypnose. Hypnotherapie