Ben je snel boos? Uit het niets ontplof je? Heb je vaak te maken met mensen die snel geïrriteerd reageren?

Psycholoog Franca Eurlings-Tonnae heeft onderzoek gedaan om meer inzicht te krijgen waarom een mens compleet door het lint gaat en de ander zijn woede kan controleren.

https://www.trouw.nl/nieuws/de-een-gaat-compleet-door-het-lint-de-ander-kan-zijn-woede-controleren-hoe-kan-dat~bff57999/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Uit het onderzoek blijkt dat de brein van mensen die hun woede niet kunnen beheersen “onbewust al de hele tijd het signaal gaf tot het remmen van woede”.

“Vermoedelijk is dat regulerende hersengebied daardoor uitgeput geraakt en komt het niet in actie als het echt nodig is.”

De klassieke therapieën richten zich op het beheersen van de woede. Volgens het onderzoek hierboven genoemd, is er een andere aanpak nodig.

Tijdens een begeleide meditatie, ontspant het hele lichaam, maar ook de gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk is voor het remmen van de woede, en daardoor niet meer uitgeput raakt, en daardoor wel goed zijn werk kan doen in stress situaties.

Tips:

  • Mediteer tien minuten per dag, met focus op je ademhaling. Je zal opmerken dat je meer rust en kalmte ervaart.
  • Wanneer iemand tegen je schreeuwt, reageer niet, wordt niet boos! Neem diep adem, tel tot tien, voordat je iets zegt…of ga gewoon weg voor tien  minuten naar een andere kamer. 
  • Gebruik Balance – essentiële olie van DoTerra, een mix die zorgt voor fysieke en emotionele ontspanning. Gebruik een druppel olie op je nek en op je polsen, elke dag, om weer in contact te komen met je lichaam en met je innerlijke kracht.

Als je woede wilt overwinnen, maak hier een afspraak!

Mens zijn is uitdagend!